Zomerse Salade

Het is eindelijk lekker zomerweer, de steenvruchten zijn volop in het seizoen en de groentes smaken lekkerder dan ooit. Deze zomerse salade is perfect als bijgerecht voor bijv. een barcebque, bij gebakken aardappeltjes met een stukje vlees/vis, of als lunch tussendoor.
zomerse salade steenvruchten
Ingrediënten (4 pers.)
  • 3 porties steenvruchten naar keuze (perziken, abrikozen, nectarine)
  • Zakje gemengde sla 150gr
  • Handje cherry tomaten
  • 1 komkommer
  • Handje druiven
  • Extra virgin olijfolie
  • ¼ courgette
  • 1 bakje ricotta
  • 1 hele citroen
  • Optioneel: klein beetje honing en eetbare bloemen, zoals viooltjes
Bereidingswijze:
  1. Was eventueel de sla en verdeel het in een schaal.
  2. Snijd de rauwe courgette in dunne plakjes, bijv. met een kaasschaaf. Snijd de komkommer in kleine blokjes, doe de druiven en cherry tomaten door de helft. Verdeel dit over de sla.
  3. Ontpit de steenvruchten en bak zachtjes in een pan met extra virgin olijfolie totdat ze een beetje karameliseren.
  4. Maak een sausje van ricotta, de sap en de schil van de citroen en meng door elkaar. Voeg eventueel een klein lepeltje honing toe.
  5. Schep de gekarameliseerde vruchten over de salade.
  6. Garneer met de ricottasaus, wat extra olijfolie en eventueel eetbare bloemen/ wat schijfjes citroen/limoen.
  7. Eet smakelijk!