Over ons

De diëtist Uden / diëtist Malden e.o.

Laura dietist en leefstijlcoach uden en omgeving

Laura Hoogers, (sport)diëtist & leefstijlcoach

Mijn naam is Laura Hoogers, diëtist en leefstijlcoach. Graag stel ik mezelf  voor.

Tijdens mijn opleiding sport en bewegen ben ik, sporters gaan begeleiden die fitter, sterker of sneller wilden worden. Vanuit deze sporters en andere atleten die ik ontmoette op de atletiekbaan, kreeg ik steeds meer de vraag: ‘’Wat is de rol van voeding?’’ en ‘’wat is een goed voedingsadvies om fit te worden of rondom het sporten?’’

Op deze manier ben ik gefascineerd geraakt door wat voeding kan betekenen. Voeding is namelijk onze pit, de kern/ basis om vanuit daar te groeien. Groeien door voldoende bouwstoffen binnen te krijgen, om groter of sterker te worden en om te zorgen dat we ons energiek voelen. Ook ons afweersysteem groeit door goede voeding. Voeding beschermd ons lichaam namelijk tegen ziekteverwekkers van binnenuit en van buitenaf.

In 2017 ben ik aan de HAN afgestudeerd als diëtist en gaan werken in de praktijk.

Door de voedingsadviezen en beweegtips hebben cliënten ervaren dat ze zich door de begeleiding energieker zijn gaan voelen en hierdoor veel meer leuke dingen kunnen ondernemen. Ook het afbouwen of zelfs helemaal stoppen van medicatie is altijd weer een mooie mijlpijl. Daarnaast heb ik op het gebied van sportvoeding bijgedragen aan diverse plaatsingen voor Europese kampioenschappen en toernooien. Dit maakt het vak voor mij de moeite waard waardoor ik geruime tijd met veel passie mijn vak uitoefen. 

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan sport, met als voorkeur hardlopen en af en toe een rondje op de racefiets. Daarnaast houd ik er van om met eten bezig te zijn. Ik vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen en te koken en bakken voor vrienden en familie. Zeker wanneer ik er achteraf lekker van kan smullen. Deze ervaringen wil ik graag met je delen.

Studies & Specialisaties

 • Sport en bewegen (afgestudeerd tot bewegingsagoog, 2013)
 • Voeding en diëtetiek (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, 2017)
  • Kinderdiëtetiek (2017)  Als kinderdiëtist heb ik o.a. 5 jaar de gecombineerde leefstijlinterventie Beweeg Je Fit gedraaid. Ook heb ik enkele jaren inloopspreekuren op diverse consultatiebureau’s verzorgd.
  • Sportdiëtetiek (2018) Als sportdiëtist heb ik vanaf 2019 samen gewerkt met Topsport Gelderland. Als sportdiëtist verzorg ik voedingsworkshops en individuele sportvoedingsbegeleiding  aan (talentvolle) sporters en diverse sportclubs. Dit is in een breed scala. Denk aan judoka’s, hardloopatleten, triatleten, wielrenners en tennissers. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Sportdiëtetiek Nederland (VSN) 
   • Eetstoornissen in de sport (2019)
  • ACT (Acceptatie en commitment therapie, 2021) Wist je dat wel 90-95% van ons gedrag op de automatische piloot gebeurd? Dit vond ik voldoende aanleiding om me bij te scholen in ons gedrag. Gedrag kun je niet altijd beïnvloeden maar er tegen vechten werkt averechts.
 • Leefstijlcoach (2021). Als leefstijlcoach kijk ik in mijn individuele begeleiding verder dan een standaard diëtist en neem ik zoals beweging, (eet)gedrag en de invloed van slaap mee in de begeleiding.
Juliette

Juliette den Biggelaar, diëtist in opleiding

Mijn naam is Juliëtte den Biggelaar en ik ben een vierdejaars student Voeding & Diëtetiek aan de HAN. Tot juli 2024 loop ik stage bij Pit2Fit. De praktijk Pit2Fit spreekt me erg aan vanwege de focus op leefstijlverandering, iets waar ik me ook graag mee bezig wil houden na mijn studie. Vorig jaar heb ik een minor in coaching gevolgd en mijn scriptie ging over Positieve Gezondheid. 

Daast mijn interesse in leefstijl en positieve gezondheid vind ik het darmmicrobioom zeer fascinerend. 

In mijn vrije tijd vind je me o.a. vaak in de keuken, waar ik bezig ben met het maken van zuurdesembrood en kombucha (gefermenteerde thee). Ook ga ik erg graag naar de fitness en probeer ik in de zomer een moestuintje te onderhouden, zij het met niet al te veel succes helaas.

Ik kijk ernaar uit om mijn opgedane kennis in de praktijk toe te passen, ervaring op te doen en nog veel bij te leren. 

”Eigenlijk is dit ontdekken van nieuwe levensstijl heel leuk. Bewustwording en vooral fit en gezond blijven. Ben blij dat je op mijn pad bent gekomen Laura.”

-Frances-

”Afgelopen jaren ben ik erg goed begeleid met het volgende resultaat: 14 kg gewichtsverlies naar een gezond gewicht en het onder controle krijgen van mijn bloedsuiker. Omdat ik op een smaakvolle en voedzame manier kan blijven eten en voldoende variatie heb, kan ik dit nog lange tijd volhouden. Ik ben hiermee enorm goed geholpen.”

— Gilbert–

”Laura is een empathisch mens en kijkt heel goed naar wat iemand nodig heeft. Ik  vind het ook fijn dat ze in het opstellen van de behandelplan laat zien dat ze thuis is in de wereldkeuken. Dit is voor mij belangrijk om tijdens zo een traject dicht bij jezelf te blijven.”

–Samira–