Sportvoedingsadvies

Waarom sportvoeding?

Als sporter wil je goed voorbereid aan de start staan. Of je nu aan de startlijn staat voor een hardloopwedstrijd, je positie op het veld opzoekt of op de judomat je tegenstander groet, in alle gevallen wil je je ideaal voorbereiden. Sportvoeding is hierbij erg belangrijk. 

Met de juiste sportvoeding draag je namelijk bij aan betere prestaties, meer energie, efficiënter herstel, een betere lichaamssamenstelling en het verminderen van het risico op blessures en andere klachten. 

Sportvoeding, eieren, omelet

Krachtig van start: Sportintake

Als sporter vraag je veel van je lichaam. Je behoeftes ten aanzien van voeding wijken af van degene die niet sporten. Om te zorgen voor voldoende energie en een optimale prestatie en herstel is extra aandacht rondom jou (sport)voeding nodig. In de meeste gevallen is het belangrijk om precies te weten wat en hoeveel je voor, tijdens en na het sporten nodig hebt zodat we een passend voedingsplan kunnen samenstellen. Dit vraagt extra aandacht. Voor jou, in de vorm van timing en voorbereiding, maar ook voor mij als sportdiëtist. Om jou effectief te kunnen begeleiden naar je doel maak ik graag een persoonlijk sportvoedingsplan. De kosten voor een sportintake, inclusief een uitgebreid en persoonlijk sportvoedingsplan zijn €166,-. In dit sportvoedingsplan vind je onder andere een analyse van alle macro- en micronutriënten en 1 of 2 voorbeelddagmenu’s van de betreffende sportdagen met daarin de berekeningen die passend zijn om jouw doel te behalen. 

Goed op weg: Vervolgconsulten

De vervolgconsulten helpen om de voortgang te waarborgen en jouw kennis en bewustwording te verbreden op het gebied van sportvoeding. Zo besteden we aandacht aan de extra voedingsstoffen die nodig zijn rondom intensievere sporterdagen, timing van voeding en het monitoren van een adequate intake aan o.a. vitamine en mineralen. De voortgang wordt verder in kaart gebracht door middel van een lichaamsanalyse.  

Naar de top: Vervolgconsulten topsport

Ook de laatste paar procent tellen mee. Zijn de basisvoeding en timing helemaal op orde? Dan kun je met de juiste specifieke sportvoeding en evt. aanvullende supplementen dat ene duwtje in de rug krijgen waardoor je net wat sneller of krachtiger bent en het podium behaald. Het gebruik van supplementen kan zinvol zijn, maar helaas zijn er meer nutteloze supplementen op de markt dan zinvolle waardoor ze ook averechts kunnen werken. Als sportdietist adviseer ik je graag in de zin en onzin van deze supplementen en verwerk ik dit voor jou in je sportvoedingsplan. 

De vervolgconsulten duren 30 tot 45 minuten. De frequentie van deze consulten is per persoon verschillend en afhankelijk van jou trainings- en wedstrijdplanning. De kosten voor een vervolgconsult van 30 minuten bedraagt €41,50.

”Elf minuten van mijn PR af op de marathon! Het ging super! Netjes elke 20 minuten een gelletje en elke 5 km een bekertje AA Drink leidde tot een tijd van 3:17.” 

Dankjewel voor alle hulp en adviezen!

-Wouter-

”Ik wil je hartelijk bedanken! Ik vind dat je een goed plan in elkaar hebt gezet en mijn behoeftes als sporter goed begrijpt. Hierdoor heb ik met veel succes mijn sportdoel naar een hoger niveau kunnen tillen.”

-Koen-