Voedingsbegeleiding & leefstijlcoaching

dieetadvies uden salade en aubergine
Voedingsadvies Pit2Fit Dieetadvies Leefstijladvies

Goed van start: Intake

Tijdens het eerste eerste consult wil ik je graag leren kennen zodat ik je goed kan begeleiden op een manier die bij jou past. We bespreken je algehele gezondheid en persoonlijke situatie. Daarna nemen we je voedings- en beweegpatroon door en zullen we een lichaamsanalyse uitvoeren. Aan de hand van deze gegevens wordt er een persoonlijk voedings- en beweegplan opgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met je wensen, behoefte en persoonlijke voorkeuren. Wanneer je niet volledig verzekerd bent, bedragen de kosten voor een intake €124,50 waarna je een persoonlijk leefstijlplan ontvangt. 

Dit plan bestaat onder andere uit een op maat gemaakt voorbeelddagmenu, de belangrijkste aandachtspunten en  richtlijnen voor jou gezondere leefstijl. Na de intake kun je dus al meteen aan de slag

Krachtig van start: Sportintake

Als sporter wil je natuurlijk voldoende energie ervaren, optimaal herstellen en je spieren en pezen  versterken om het risico op blessures te verkleinen.  Daarom is het belangrijk om precies te weten wat en hoeveel je voor, tijdens en na het sporten nodig hebt.  Dit vraagt extra aandacht. Voor jou, in een stukje timing en voorbereiding, maar ook voor mij als sportdiëtist. Om jou effectief te kunnen begeleiden naar je doel maak ik graag een uitgebreid sportvoedingsplan. De kosten voor een sportintake, inclusief uitgebreid sportvoedingsplan, zijn €166,-.

In dit sportvoedingsplan vind je onder andere een analyse van alle macro- en micronutriënten en 1 of 2 voorbeelddagmenu’s van de betreffende sportdagen met daarin de berekeningen die voor jou ideaal zijn.

De laatste fase: Volhouden

In de loop van tijd zal je merken dat je nieuwe leefstijl steeds meer eigen wordt. Dit houd in dat de begeleiding minder intensief wordt. Het behalen en vooral ook volhouden van je doel is essentieel. Tijdens deze fase krijg je handvatten hoe je kunt zorgen dat je jouw doel blijft vasthouden. Zo wordt de geïnvesteerde tijd en energie het dubbel en dwars waard.

Vervolgconsulten: Voortgang en verbreding van jouw kennis en vaardigheden

De vervolgconsulten helpen om de voortgang te waarborgen jouw kennis en bewustwording te verbreden op het gebied van voeding en beweging, zodat je in de toekomst geheel zelfstandig jouw mooie veranderingen kunt blijven toepassen en volhouden. De voortgang wordt verder in kaart gebracht door middel van een lichaamsanalyse.  Ook is er ruimte voor het bespreken van jou lastige momenten en het zorgen voor voldoende variatie om lekker te kunnen blijven eten. De vervolgconsulten duren meestal 30 tot 45 minuten. De frequentie van deze consulten is per persoon verschillend en gebeurd in overleg. De kosten voor een vervolgconsult van 30 minuten bedraagt €41,50. Ook deze kosten worden meestal door de zorgverzekering gedekt. 

online afspraak

Telefonisch consult/ online consult

Alle bovengenoemde afspraken kunnen ook telefonisch of online plaatsvinden.

Indien er tussentijds vragen zijn, kun je altijd telefonisch of per e-mail contact opnemen.

Overzicht van de mogelijkheden

  • Intake 60 minuten*  
  • Sportintake 60-75 minuten** 
  • Vervolgconsult 45 minuten  
  • Vervolgconsult 30 minuten  
  • Vervolgconsult 15 minuten 
  • Online begeleiding en coaching

*Hierna ontvang je jouw persoonlijke voedings- en leefstijlplan. 

**Hierna ontvang je een uitgebreid sportvoedingsplan met o.a. analyses van je huidige intake en berekeningen voor de betreffende sportdag(en).

Verwijzing

Pit2Fit heeft de aantekening ‘’Directe toegankelijkheid diëtetiek’’. Een verwijsbrief is in dit geval niet nodig. In sommige gevallen is het wel handig en kan de zorgverzekering erom vragen. Mocht dit het geval zijn dan help ik je daarbij. Een verwijsbrief moet nooit een belemmering zijn om aan je gezondheid te werken.

Vergoeding zorgverzekeraar

Pit2Fit heeft ook in 2024 met alle zorgverzekeraars een contracten afgesloten. Er wordt minimaal 3 uur van de begeleiding vergoed.  Indien er sprake is van een aanvullende verzekering, zal er boven de 3 uur uit de basisverzekering nog 1 of meerdere uren extra vergoed worden. Let hierbij op het eigen risico. Wanneer je nog niet door het eigen risico heen bent (> 18 jaar), dan kan het zijn dat je vanuit de zorgverzekering een factuur ontvangt van de afspraken. 

Niet nagekomen afspraak

Afspraken dienen altijd 24-uur van te voren afgemeld te worden. Indien de afspraak niet tijdig verzet of geannuleerd wordt, zullen de kosten van het consult in rekening worden gebracht.