Panzanella met Burrata

Panzanella met burrata
Ingrediënten voor 2 personen:
  • 3 sneetjes volkorenbrood (zonder pitten/ zaden)
  • 1 bol burrata
  • 100 gram semi- zongedroogde tomaten
  • 200 gram snoeptomaatjes
  • 75 gram veldsla
  • 60 gram zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn 
  • 1 takje verse basilicum (of 1 tl gedroogde)
  • Verse zwarte peper
Bereidingswijze:
  1. Snijd de sneetjes brood in reepjes
  2. Giet de zongedroogde tomaten af waarbij je de olie in een koekenpan opvangt. Bak hierin de broodreepjes tot ze krokant bruin zijn. 
  3. Was de courgette en snijd deze in de lengte doormidden. Snijd de helften in schuine plakken van 1 cm. 
  4. Snijd/ hak de knoflook in fijne stukjes
  5. Bak vervolgens ook de courgette samen met de knoflook in de olie. Wanneer je weinig olie over hebt, gebruik dan 1 el olijfolie
  6. Schil de rode ui en snijd deze in dunne (halve) ringen. Snijd ook de semi-zongedroogde tomaten doormiddag
  7. Meng olijfolie, balsamicoazijn, de snoeptomaten, olijven, gegrilde courgette, de basilicum en de sla door het gemarineerde brood.
  8. Voeg vervolgens ook de gebakken courgette en broodcroutons toe en top af met de bol burrata 
  9. Breng op smaak met peper. 

Extra groentetip: Voeg ook een rode paprika en wat komkommer toe.