Ingrediënten voor 2 personen:
- 3 sneetjes volkorenbrood (zonder pitten/ zaden)
- 1 bol burrata
- 100 gram semi- zongedroogde tomaten
- 200 gram snoeptomaatjes
- 75 gram veldsla
- 60 gram zwarte olijven
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine rode ui
- 1 courgette
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 takje verse basilicum (of 1 tl gedroogde)
- Verse zwarte peper
Bereidingswijze:
- Snijd de sneetjes brood in reepjes
- Giet de zongedroogde tomaten af waarbij je de olie in een koekenpan opvangt. Bak hierin de broodreepjes tot ze krokant bruin zijn.
- Was de courgette en snijd deze in de lengte doormidden. Snijd de helften in schuine plakken van 1 cm.
- Snijd/ hak de knoflook in fijne stukjes
- Bak vervolgens ook de courgette samen met de knoflook in de olie. Wanneer je weinig olie over hebt, gebruik dan 1 el olijfolie
- Schil de rode ui en snijd deze in dunne (halve) ringen. Snijd ook de semi-zongedroogde tomaten doormiddag
- Meng olijfolie, balsamicoazijn, de snoeptomaten, olijven, gegrilde courgette, de basilicum en de sla door het gemarineerde brood.
- Voeg vervolgens ook de gebakken courgette en broodcroutons toe en top af met de bol burrata
- Breng op smaak met peper.
Extra groentetip: Voeg ook een rode paprika en wat komkommer toe.