Sneller naar 10.000 stappen per dag

Wandelen, 10.000stappen, gezondheid

Al langere tijd is er bekend dat de fysieke en mentale gezondheid worden bevorderd wanneer je dagelijks 10.000 stappen zet. Dagelijkse beweging zorgt namelijk voor een betere conditie van hart- en bloedvaten, een verminderd risico op diabetes, kanker en het bevorderd je immuunsysteem. Naast minder risico op ziekten heeft wandelen ook een gunstig effect op je geheugen wat o.a. kan zorgen voor een toename van productiviteit, minder risico op depressies en dementie.

Uit recent onderzoek dat is uitgevoerd door de Universiteit van Sydney en van Zuid-Denemarken, blijkt ook de loopsnelheid van belang te zijn.  Zo kan met ‘slechts’ 3.800 stappen per dag het risico op dementie met 25 procent worden vermindert wanneer de loopsnelheid werd verhoogd. De ”take home message” van dit onderzoek is dat mensen niet alleen idealiter zouden kunnen streven naar 10.000 stappen per dag, maar ook zouden kunnen streven naar sneller lopen. De onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat degenen die sneller lopen, ook meer gezondheidsvoordelen heeft.

Pit2Fit bied diverse mogelijkheden om je dagelijkse stappen en loopsnelheid te verhogen. Een van deze mogelijkheden is dat we het consult wandelend kunnen uitvoeren.

Bronnen:

Kenniscentrum sport & bewegen. (2016). De effecten van bewegen op verschillende chronische aandoeningen. Geraadpleegd op 20-10-2022, van https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/kennisbank/publicaties/?de-effecten-van-bewegen-op-verschillende-chronische-aandoeningen&kb_id=17631

Smarthealth. (2022). Naast 10.000 stappen per dag is ook looptempo van belang. Geraadpleegd op 19-10-2022, van Naast 10.000 stappen per dag is ook looptempo van belang – Smarthealth