Ingrediënten voor 1 grote pot (8 porties van 45 gram)
- 200 gram havervlokken
- 50 gram ongezouten noten
- 25 gram pompoenpitten
- 25 gram zonnebloempitten
- 1 tl kaneel
- 1 tl koek- en speculaaskruiden (of 1 extra tl kaneel)
- 2 el honing
- 2 el zonnebloemolie
- Optioneel na het bereiden toevoegen: gedroogd fruit, kokosrasp, cacaonibs, etc.
Bereidingswijze:
- Meng alle ingrediënten door elkaar op de bakplaat
- Bak de granola 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte), schep de granola halverwege even om.
- Haal de granola uit de oven en laat hem afkoelen zodat hij lekker knapperig blijft.
- Laat de granola afkoelen voordat je het in een pot doet.
- Na het afkoelen kun je er naar smaak nog gedroogd fruit, zoals dadels(zie afbeelding) toevoegen
Voedingswaarde per portie 45 gram
- 208 kcal
- 21 gram koolhydraten, waarvan suiker 4 gram
- 6 gram eiwitten
- 10 gram vet, waarvan verzadigd vet 1 gram
- 3,5 gram voedingsvezels