Ingrediënten voor 4 personen:
- 125 gram volkoren meel
- 75 ml halfvolle melk
- 50 gram magere kwark
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 2 druppels vanille aroma
- 25 gram (vloeibare) boter
- 1 extra eetlepel (vloeibare) boter of zonnebloemolie om in te vetten
Topping:
- 200 gram blauwe bessen
- 500 gram magere kwark/ Kvarg
Bereidingswijze:
- 1. Meng in een kom het volkoren meel en bakpoeder
- 2. Kluts in een andere kom de eieren luchtig met een garde.
- 3. Weeg en meet de melk, 25 gram boter en yoghurt af.
- 4. Meng de melk, yoghurt, boter samen met de eieren en het vanille aroma.
- 5. Giet het vloeibare mengsel met de zuivel bij de kom met het meel en schep/meng met een garde door elkaar tot je een glad beslag hebt.
- 6. Verwarm het wafelijzer en vet in met boter. Verdeel beslag over de wafelijzer en bak de wafels in 5 minuten bruin en een beetje knapperig.
- 7. Schep eventueel nog een lepel yoghurt over de wafels en strooi met blauwe bessen
- 8. Smakelijk eten!
Voedingswaarde per portie:
- 275 Kcal
- 27 gram koolhydraten
- 20 gram eiwitten
- 9 gram vet, waarvan 2 gram verzadigd vet