Meer spiermassa en effectief afvallen?

Meer spiermassa en effectief afvallen?

Hoe meer spieren je hebt, hoe meer energie je verbrandt. Dit zorgt dat je makkelijker gewicht verliest en niet zomaar weer aankomt.

5 voedingstips voor meer spiermassa 

  1. Zorg voor een eiwitrijk ontbijt. Door goed te ontbijten gaat je lichaam meer energie verbanden en ben je beter verzadigd waardoor je de verleidingen die gedurende de dag tegenkomt beter kunt weerstaan. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat het goed verdelen van de totale eiwitinname over de dag mogelijk extra spiermassa oplevert. Vanuit ervaring weet ik dat we bij de warme maaltijd vaak wel goed zitten met onze eiwitten maar dat we dit bij het ontbijt een beetje laten liggen. Zonde dus!
  2. Kies vaker voor eiwitrijke melkproducten. Zo bevat een bakje magere kwark ruim 2x zo veel eiwitten en de helft van de energie (kcal) t.o.v. een bakje Griekse yoghurt. Houd je niet van magere kwark? Probeer dan eens een volle kwark.
  3. Neem nog een eiwitrijke snack voor het slapen. Uit onderzoek blijkt dat, wanneer we 30-40 g langzame eiwitten nemen voor het slapen gaan, die de spieropbouw in de nacht bevorderd. Daarnaast wordt ook de vetverbranding meer gestimuleerd dan wanneer je niets meer eet. Kies bijvoorbeeld in de avond 2 eiwitrijke crackers met 2-3 plakjes mager vleeswaren zoals kipfilet/ rookvlees + een gekookt eitje.
Eiwitrijke snack, spiermassa

4. Eet je graag vegetarisch? Probeer dan peulvruchten en noten altijd te combineren met een graanproduct. Zo krijg je alle verschillende aminozuren (onderdelen van een eiwit) binnen om spiermassa op te bouwen.

5. Gebruik je graag haverdrink en amandeldrink, bijvoorbeeld in je cappuccino of havermout? Vervang dit dan vaker voor sojadrink of erwtendrink. Helaas bevatten haverdrink en amandeldrink bijna geen eiwitten. Sojadrink en erwtendrink bevatten ongeveer 6-7 gram eiwitten per glas (200 ml).

Wil je meer tips en ideeën? Neem dan vrijblijvend contact op via info@pit2fit.nl of via 06-81054640