Spaghetti met witlof, champignons & oregano

Spaghetti met witlof
Ingrediënten voor 2 personen:
  • 4 stronkjes witlof
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 120 gram volkoren spaghetti
  • 100 gram zuivelspread naturel
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • Handje verse peterselie

Optioneel voor de vleesliefhebbers 150 gram baconreepjes*

*Kies voor Baconreepjes i.p.v. spek omdat dit minder vet bevat

Bereidingswijze:
1. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking
2. Schil en snijd de knoflook en ui in kleine stukjes
3. Was de witlof, verwijder het uiteinde en de wat bitterdere stronk. (Deze is wel eetbaar, dus wanneer je van bitter houd mag je deze gerust eraan laten).
4. Snijd de witlof in reepjes
5. Fruit de ui en knoflook en maak ondertussen de champignons schoon en snijd deze in dunne plakjes
6. Voeg nu ook de champignons en witlof toe
7. Wanneer de groente gaar, voeg je de zuivelspread, oregano en evt. gebakken baconreepjes toe.
8. Voeg als laatste de oude kaas en peterselie toe. Maak het geheel op smaak met peper.
 
Buon appetito!