Ingrediënten:
- 300 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
- 1 courgette
- 1/2 stonk broccoli (of andere groente naar keuze)
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- 2 el groene pesto
- 100 gram zuivelspread of light kookroom
- 50 gram parmezaanse kaas
- 2 el pijnboompitten
- Peper
- Tijm of andere Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Bereid de aardappelen voor indien je kiest voor hele aardappelen. Schil ze, snijd ze in plakken en kook ze een minuut of 6 totdat ze nog net niet gaar zijn.
- Snijd de ui en knoflook in fijne stukjes en bak ze kort in 1 el olijfolie met een deksel op de pan.
- Was de overige groentes. Snijd de broccoli in dunne roosjes en voeg deze toe aan het ui- knoflookmengsel.
- Snijd de courgette in dunne plakken van ½ cm dik en bak de plakken ±3 minuten in een koekenpan of grill de plakken tot ze wat zachter zijn en licht bruin kleuren. Haal ze uit de pan en leg ze apart op een bord.
- Vet de randjes van de ovenschaal in met een theelepel olijfolie
- Voeg de pesto en zuivelspread toe aan het groentemengsel en maak op smaak met Tijm/ Italiaanse kruiden en wat peper
- Doe alle ingrediënten in een ovenschaal en wissel het groentemengsel af met de plakken aardappelen en courgette.
- Bestrooi vervolgens met de Parmezaanse kaas
- Bak het gerecht ca. 15 min. in het midden van de oven.
- Voeg de laatste 3 minuten de pijnboompitten doe en bak ze nog even mee.
Buon Appetito!