Italiaanse ovenschotel met aardappel en courgette

Italiaanse ovenschotel
Ingrediënten:
  • 300 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 1 courgette
  • 1/2 stonk broccoli (of andere groente naar keuze)
  • 1 teentje knoflook
  • 1  kleine ui
  • 2 el groene pesto
  • 100 gram zuivelspread of light kookroom
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 el pijnboompitten
  • Peper
  • Tijm of andere Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Bereid de aardappelen voor indien je kiest voor hele aardappelen. Schil ze, snijd ze in plakken en kook ze een minuut of 6 totdat ze nog net niet gaar zijn.
  3. Snijd de ui en knoflook in fijne stukjes en bak ze kort  in 1 el olijfolie met een deksel op de pan.
  4. Was de overige groentes. Snijd de broccoli in dunne roosjes en voeg deze toe aan het ui- knoflookmengsel.
  5. Snijd de courgette in dunne plakken van ½ cm dik en bak de plakken ±3 minuten in een koekenpan of grill de plakken tot ze wat zachter zijn en licht bruin kleuren. Haal ze uit de pan en leg ze apart op een bord. 
  6.  Vet de randjes van de ovenschaal in met een theelepel olijfolie
  7. Voeg de pesto en zuivelspread toe aan het groentemengsel en maak op smaak met Tijm/ Italiaanse kruiden en wat peper
  8. Doe alle ingrediënten in een ovenschaal en wissel het groentemengsel af met de plakken aardappelen en courgette.
  9. Bestrooi vervolgens met de Parmezaanse kaas
  10. Bak het gerecht ca. 15 min. in het midden van de oven.
  11. Voeg de laatste 3 minuten de pijnboompitten doe en bak ze nog even mee. 

Buon Appetito!