Melanzana Paramigiana

Melanzana paramigiana
Ingrediënten:
  • 3 aubergines
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 blikje (400 gram) gepelde tomaten
  • 2 bollen mozzarella = 250 g
  • 2-3 el traditionele olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas*
  • 15 g verse basilicum (houd enkele blaadjes apart voor het garneren)
  • ½ tl (verse) tijm
  • Peper
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm dik en bak de plakken ±4 minuten in een koekenpan of grill tot ze wat zachter zijn en licht bruin kleuren. Haal ze uit de pan en leg ze apart op een bord. Bak vervolgens de rest van de plakken.
  3. Snijd de ui en knoflook in fijne stukjes en bak ze kort met een deksel op de pan. Voeg vervolgens de verse en gepelde tomaten toe en maak de saus op smaak met de kruiden.
  4. Snijd de mozzarella in plakken.
  5. Leg 1 laag aubergineplakken in de ovenschaal. Bedek met een laag tomatensaus. Herhaal dit. Schenk de tomatensaus erover en leg hierop een laag mozzarella. Bestrooi vervolgens met de Parmezaanse kaas
  6. Bak het gerecht ca. 20 min. in het midden van de oven.
  7. Garneer het gerecht met de enkele basilicumblaadjes.
  8. Smakelijk eten.

*Variatietip: Vervang de Parmezaanse kaas en 1 bol mozzarella voor 1 bol Burrata. Voeg de Burrata pas na 15 minuten bakken toe zodat deze lekker zacht en romig blijft.