Bananenbrood- Carrotcake

Carrotcake bananenbrood
Ingrediënten:
  • 3 bananen
  • 200 gr volkoren meel
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 el honing of zakje vanillesuiker 
  • 1 el vanille aroma 
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 125 gr geraspte wortel (+ extra om te garneren)
  • 50 gram pecannoten 
  • 75 gram rozijnen 
  • 1 sinaasappel (bij voorkeur biologisch) 

Voor het frosting

  • 4 eetlepels Volle kwark
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelpel citroensap
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de sinaasappel en rasp een dun laagje van de oranje schil. 
  3. Mix de bananen samen met eieren, honing, melk, bakpoeder, sinaasappelrasp, kaneel en speculaaskruiden in de keukenmachine. 
  4. Voeg daarna het volkorenmeel stap voor stap toe en roer goed door tot een stevig beslag.
  5. Schep vervolgens de geraspte wortel, de rozijnen en 40 gram pecannoten erdoor. 
  6. Vet een cakevorm in met een dun laagje olie of vloeibare boter en vul met het beslag. 
  7. Zet 40 minuten in de oven.
  8. Maak ondertussen de frosting door de citroensap en suiker door de kwark te scheppen. 
  9. Controleer na 40 minuten of de cake klaar is door met een satéprikker in de cake te prikken. 
  10. Haal de cake wanneer deze klaar is uit de oven en laat hem afkoelen. Wanneer hij afgekoeld is kun je hem garneren met de frosting, de geraspte wortel en een paar pecannoten.