Tonijnburger met salade

tonijnburger
Ingrediënten voor de burgers:
  • 2 burgerbroodjes naar keuze
  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 1 ei
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el paneermeel (of 2 volkorenbeschuiten gekruimeld)
  • 1 tl citroensap
  • 1tl (verse of gedroogde) peterselie en/ of dille
  • (witte) peper
Voor op het broodje en in de salade:
  • 60 gram sla
  • 250 gram tomaat
  • 1/2  komkommer
  • 1 paprika
  • 2 tl olijfolie
  • 1tl citroensap
  • Verse kruiden naar smaak, zoals peterselie of basilicum 
  • 1 kleine rode ui of 2 stengels lente ui
  • 8 plakjes augurk
Bereidingswijze:
  1. Laat de tonijn uitlekken en doe het daarna in een kom. 
  2. Schil de ui en snijd hem zo fijn mogelijk.
  3. Doe de ui samen met de rest van de ingrediënten voor de burgers bij de tonijn.
  4. Kneed het geheel goed en verdeel in 2 delen. Maak hiervan met je handen 2 gelijke burgers
  5. Verhit 1 el vloeibare boter of olie in de pan en bak hierin de burgers goudbruin.
  6. Was en snijd de overige groentes. Zet het volgende apart om je broodje mee te bedekken:
  • 3 blaadjes sla
  • 2 plakjes tomaat
  • 3 plakjes komkommer
  • 4 plakjes augurk

7. Snijd en mix de overige ingrediënten tot een smaakvolle salade. Maak deze op smaak met een dressing van olijfolie, citroensap en kruiden.