Ingrediënten voor de burgers:
- 2 burgerbroodjes naar keuze
- 1 blikje tonijn op waterbasis
- 1 ei
- 1 kleine rode ui
- 2 el paneermeel (of 2 volkorenbeschuiten gekruimeld)
- 1 tl citroensap
- 1tl (verse of gedroogde) peterselie en/ of dille
- (witte) peper
Voor op het broodje en in de salade:
- 60 gram sla
- 250 gram tomaat
- 1/2 komkommer
- 1 paprika
- 2 tl olijfolie
- 1tl citroensap
- Verse kruiden naar smaak, zoals peterselie of basilicum
- 1 kleine rode ui of 2 stengels lente ui
- 8 plakjes augurk
Bereidingswijze:
- Laat de tonijn uitlekken en doe het daarna in een kom.
- Schil de ui en snijd hem zo fijn mogelijk.
- Doe de ui samen met de rest van de ingrediënten voor de burgers bij de tonijn.
- Kneed het geheel goed en verdeel in 2 delen. Maak hiervan met je handen 2 gelijke burgers
- Verhit 1 el vloeibare boter of olie in de pan en bak hierin de burgers goudbruin.
- Was en snijd de overige groentes. Zet het volgende apart om je broodje mee te bedekken:
- 3 blaadjes sla
- 2 plakjes tomaat
- 3 plakjes komkommer
- 4 plakjes augurk
7. Snijd en mix de overige ingrediënten tot een smaakvolle salade. Maak deze op smaak met een dressing van olijfolie, citroensap en kruiden.