Banaan-bramen muffins

Bramenmuffins
Ingrediënten voor 14 muffins:
  •  2 grote rijpe bananen
  • 100 gram bramen
  • 150 gram havermout
  • 200 gram naturel kwark
  • 2 eieren
  • 1 el bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker –> kan ook zonder of vervangen worden voor vanille aroma
Extra nodig: muffinvormpjes en bij voorkeur een staafmixer of keukenmachine. Ik gebruik zelf vaak siliconen vormpjes omdat deze niet vastplakken en je ze kunt recyclen.
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en spoel de bramen goed af.
2. Snijd de bananen in stukken en voeg ze samen met de havermout, kwark, ei, bakpoeder en vanillesuiker in een beslagkom en mix het geheel tot een glas beslag.
3. Schep na het mixen de bramen door het beslag en schep het beslag in de muffinvormpjes
4. Bak de muffins in 25 minuten gaar. Om te controleren of de muffins gaat zijn, kun je er met een prikker in prikken en checken of deze er schoon uitkomt.
 
Variatietip: Voeg ook eens wat citroenrasp en 1 el chiazaad toe.