Italiaanse groente quiche

Quiche Filodeeg Italiaans Groentetaart
Ingrediënten voor 2 personen
  • 5 bladen filodeeg  (1/2 pakje a 112 gram)
  • 150 gram ricotta of cottage cheese
  • 3 eieren
  • 1 gele paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 100 gram (diepvries) spinazie
  • 2 kleine (rode) uien 
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tl Italiaanse kruiden (oregano, basilicum & tijm)
  • 1 el pijnboompitten
  • Witte peper
  • Optioneel een snufje zout
    (hoe minder, hoe beter)
  • 2 el paneermeel of 1 volkoren beschuit/ cracker
Bereidingswijze:
  1. Haal het filodeeg uit de diepvries en vet een springvorm/ quichevorm in met een kwastje met olie. Smeer het goed uit met een kwastje zodat de filodeeg niet vast blijft kleven. 
  2. Was de paprika’s en courgette en schil de ui en knoflook
  3. Snijd alle groente (m.u.v. de spinazie) in blokjes
  4. Verwarm 1 el olijfolie in een wokpan en bak hierin de groente beetgaar. Voeg als laatste de spinazie, peper en Italiaanse kruiden toe. Zorg dat het meeste vocht verdampt door de pan niet af te dekken. 
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Leg de vellen om en om in de quichevorm en zorg dat de hele vorm goed bedekt is. 
  7. Bestrooi de bodem met een beetje paneermeel of 1 verkruimelde volkorenbeschuit/ crackers. Dit zorgt ervoor dat het vocht uit de groente niet te veel in de bodem trekt. 
  8. Kluts de eieren los met een vork
  9. Schep het groentemengsel in de quichevorm en schenk daarna het geklutste eieren over de quiche
  10. Schep vervolgens de kaas over de quiche en bak de quiche 15 minuten in de oven op 180 graden
  11. Haal de quiche uit de oven en bestrooi hem met de pijnboompitten. 
  12. Bak de quiche nogmaals 6-10 minuten totdat hij mooi goudbruin kleurt.