Zomerse Pasta met gerookte kip en avocadosaus

Zomerse pasta met gerookte kip en avocado
Ingrediënten voor 2 personen:
  • 150 gram volkorenpasta
  • 1 avocado
  • 1/2 citroen
  • 200 gram hüttenkäse
  • 100 gram gerookte kip (of 50 gram pijnboompitten voor een vega variant)
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 1 courgette in lange slierten (courgetti uit het koelschap of gebruik een spiraalsnijder)
  • 1 hand verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • Witte peper
  • Optioneel een snufje zout
    (hoe minder, hoe beter)
Bereidingswijze:
  1. Kook de volkorenpasta in 8-10 minuten gaar.
  2. Halveer de avocado en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees samen met het gepeld teentje knoflook, de hüttenkäse, sap van 1/2 citroen, de verse basilicum en peper in een keukenmachine.
  3. Snijd de gerookte kip en cherrytomaatjes in kleine stukjes.
  4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette slierten gedurende 2 minuten op hoog vuur (zonder deksel).
  5. Schep de saus door de courgetteslierten en schep het op 2 borden
  6. Strooi de gerookte kipstukjes (of pijnboompitten) en cherrytomaatjes over de pasta en garneer met een blaadje verse basilicum.

Wil je liever een koolhydraatarme pasta? Vervang dan de volkorenpasta voor een extra courget.