Labneh: Hartige Hangop uit de Midden-Oosterse keuken

Labneh: Hartige Hangop uit de midden-Oosterse keuken

Een heerlijke dip voor bij een borrelplank, op een feestje of als maaltijd met een volkoren pitabroodje of flatbread en een salade

 
Labneh
Dit heb je nodig:
  • 500 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 tl za’tar
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 5 dadels
  • 2 tl gehakte platte peterselie
  • 2 tl gehakte munt
  • 1 klein snufje zout
  • Vers gemalen peper
Volkoren pittabroodjes of volkoren flat bread
 
Bereidingswijze:
1. Leg een schone theedoek in een zeef. Plaats de zeef over een pan/ bak zodat de zeef goed kan uitlekken.
2. Schep de yoghurt in de theedoek en roer er 1/2 theelepeltje zout door heen. Het handigste is om de labneh in de koelkast te zetten. Laat hem een uur of 4-5 uitlekken. Schep ondertussen de Labneh goed door.
3. Schil de ui en snijd hem in dunne ringen. Verwarm 1/2 theelepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui op laag vuur.
4. Hak de verse kruiden in dunne reepjes e. Snijd de dadels in dunne plakjes.
5. Haal de Labneh bijtijds uit de koelkast, want labneh is het lekkerst op kamertemperatuur.
6. Garneer de labneh met de rode ui ringetjes, dadelplakjes, olijfolie, za’tar, granaatappelpitjes en verse kruiden.
7. Maak op smaak met wat verse peper en serveer met volkoren pitabrood of flatbread