Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen
Ingrediënten voor 1 cake:
  • 200 gram volkorenmeel of havermout
  • 3 rijpe bananen (gepeld ongeveer 400 gram)
  • 3 eieren
  • 150 gram blauwe bessen
  • 1 zakje bakpoeder (+- 16g)
  • 1 scheut vanille aroma (dr. Oetker)
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel zout

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet eventueel je cakevorm of muffinvormpjes in. Wanneer je een silicone bakvorm gebruikt hoeft dit niet.
  2. Voeg alle ingrediënten m.u.v. de blauwe bessen in een kom (volkorenmeel, bakpoeder, gepelde banaan, vanille aroma, eieren, kaneel en zout). Pureer het geheel met een staafmixer. Wanneer je geen staafmixer hebt hebt, kun je de banaan met een vork of garde prakken.
  3. Voeg als laatste de blauwe bessen toe en schep ze door het beslag. Schenk het beslag in de vorm.
  4. Zet de cake voor ongeveer 45 minuten in de oven. Muffins zullen in 25-30 minuten al klaar zijn. Prik met een satéprikker in de cake als je denkt dat hij klaar is, komt deze er droog uit? Dan kun je de cake (of de muffins) uit de oven halen!

Bewaren?

Bewaar de cake/muffins luchtdicht en in de koelkast, hij zal dus niet veel langer dan 2-3 dagen lekker blijven. Je kunt het bananenbrood ook gemakkelijk invriezen zodat je elke keer een plakje kunt meenemen.