Bulgur salade

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 250 gram (volkoren) bulgur
  • 250 gram halloumi
  • 40 gram ongezouten amandelen
  • 50 gram gedroogd abrikozen
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s (rood/ geel)
  • 3 stengels bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels Ras el Hanout kruiden
  • 3 takjes verse munt
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • Peper (en evt. low salt of zoutarme bouillon) naar smaak 
Bereidingswijze: 
  1. Kook de bulgur zoals aangegeven staat op de verpakking 
  2. Snijd de halloumi in blokjes/ reepjes en bak ze met 1 el olie in de pan of op de grill tot ze een bruin korstje krijgen. Ze lijken dan op stukjes kipfilet. 
  3. Was alle groente en verwijder de zaadlijsten van de paprika, de uiteinden van de courgette en bosui en de schil van de knoflook. 
  4. Snijd de bosui in dunne ringetjes en de courgette in dunne halve maantjes. 
  5. Hak de knoflook fijn en snijd de overige groente in kleine stukjes
  6. Bak de courgette samen met het fijngehakte teentje knoflook in 1 el olie
  7. Snijd de verse munt en gedroogde abrikozen in dunne reepjes. 
  8. Hak de amandelen in 2-3 stukken.
  9. Giet de Bulgur af zodra deze klaar is en meng de Ras el Hanoutkruiden, munt en peper door de bulgur. 
  10. Meng nu ook de overige ingrediënten door de bulgur. 
  11. Maak de bulgur verder op smaak met de kruiden/ peper en evt. zoutarme bouillon/ low salt. 

Wil je liever een warm bulgurgerecht? Bak dan ook de bosui, paprika en cherrytomaten mee bij stap 6. 

Smakelijk! 

 

Voedingswaarde:
Per portie:
  • 620 kcal
  • 25 gram vet, 11 gram verzadigd vet 
  • 63 gram koolhydraten
  • 26 gram eiwitten
  • 14 gram vezels