Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gram (volkoren) bulgur
- 250 gram halloumi
- 40 gram ongezouten amandelen
- 50 gram gedroogd abrikozen
- 250 gram cherrytomaten
- 1 courgette
- 2 paprika’s (rood/ geel)
- 3 stengels bosui
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels Ras el Hanout kruiden
- 3 takjes verse munt
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper (en evt. low salt of zoutarme bouillon) naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de bulgur zoals aangegeven staat op de verpakking
- Snijd de halloumi in blokjes/ reepjes en bak ze met 1 el olie in de pan of op de grill tot ze een bruin korstje krijgen. Ze lijken dan op stukjes kipfilet.
- Was alle groente en verwijder de zaadlijsten van de paprika, de uiteinden van de courgette en bosui en de schil van de knoflook.
- Snijd de bosui in dunne ringetjes en de courgette in dunne halve maantjes.
- Hak de knoflook fijn en snijd de overige groente in kleine stukjes
- Bak de courgette samen met het fijngehakte teentje knoflook in 1 el olie
- Snijd de verse munt en gedroogde abrikozen in dunne reepjes.
- Hak de amandelen in 2-3 stukken.
- Giet de Bulgur af zodra deze klaar is en meng de Ras el Hanoutkruiden, munt en peper door de bulgur.
- Meng nu ook de overige ingrediënten door de bulgur.
- Maak de bulgur verder op smaak met de kruiden/ peper en evt. zoutarme bouillon/ low salt.
Wil je liever een warm bulgurgerecht? Bak dan ook de bosui, paprika en cherrytomaten mee bij stap 6.
Smakelijk!
Voedingswaarde:
Per portie:
- 620 kcal
- 25 gram vet, 11 gram verzadigd vet
- 63 gram koolhydraten
- 26 gram eiwitten
- 14 gram vezels