Chinese tomaten-soep

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 bosui
  • 100 gram taugé
  • 1 ei
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl sambal
  • 1 bouillonblokje (kip/groente)
  • 1,5 el olie
  • 1,5 el ketjap manis
  • Optioneel: 1 cm gemberwortel
Bereidingswijze: 
  1. Snipper de ui en knoflook en snijd de bosui in ringen.
  2. Doe 1 el olie in een pan en bak de ui met een deksel op de pan. Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes en bouillon toe met 500 ml water.
  3. Voeg vervolgens ook de ketjap manis, sambal en eventueel geraspte gember toe.
  4. Laat de soep gedurende 15 minuten op laag vuur opstaan.
  5. Klop in de tussentijd het ei los met een vork. Verwarm 1/2 el olie in een bakpan en bak vervolgens de omelet.
  6. Pureer de soep kort met een staafmixer. 
  7. Voeg nu 3/4 van de taugé toe en serveer de soep in schaaltjes
  8. Garneer de soep met de resterende taugé, bosui en reepjes omelet
Wil je de soep graag als maaltijdsoep maken?
  •  Maak dan bij stap 5 een grotere omelet van 2-3 eieren
  •  Voeg na pureren, bij stap 6, 250 gram kipfiletreepjes en 200 gram volkoren noedels toe. Laat dit geheel 10 minuten op zacht vuur gaar worden alvorens het serveren.