Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 bosui
- 100 gram taugé
- 1 ei
- 2 el ketjap manis
- 1 tl sambal
- 1 bouillonblokje (kip/groente)
- 1,5 el olie
- 1,5 el ketjap manis
- Optioneel: 1 cm gemberwortel
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en knoflook en snijd de bosui in ringen.
- Doe 1 el olie in een pan en bak de ui met een deksel op de pan. Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes en bouillon toe met 500 ml water.
- Voeg vervolgens ook de ketjap manis, sambal en eventueel geraspte gember toe.
- Laat de soep gedurende 15 minuten op laag vuur opstaan.
- Klop in de tussentijd het ei los met een vork. Verwarm 1/2 el olie in een bakpan en bak vervolgens de omelet.
- Pureer de soep kort met een staafmixer.
- Voeg nu 3/4 van de taugé toe en serveer de soep in schaaltjes
- Garneer de soep met de resterende taugé, bosui en reepjes omelet
Wil je de soep graag als maaltijdsoep maken?
- Maak dan bij stap 5 een grotere omelet van 2-3 eieren
- Voeg na pureren, bij stap 6, 250 gram kipfiletreepjes en 200 gram volkoren noedels toe. Laat dit geheel 10 minuten op zacht vuur gaar worden alvorens het serveren.