Wortel-gembersoep

Wortelsoep Soep
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram winterpenen
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 bouillonblokje (kip/groente)
  • 1 el olijfolie
  • 200 ml kokosmelk (light)
  • 500 ml water
  • 1/2 Spaanse peper
  • Optioneel: pompoenpitten
Bereidingswijze: 
  1. Snipper de ui en knoflook. Maak de wortels schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook gedurende 5 min. met de deksel op de pan.
  3. Was de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in klein stukjes. Schil de gember en snijd ook deze in kleine stukjes
  4. Voeg de wortel, Spaanse peper, gember en het bouillontablet toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken.
  5. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de kokosmelk toe.
  6. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de geroosterde pompoenpitten.