Spinazie quiche

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 5 vellen filodeeg (± 110 gram)
  • 450 gram bladspinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram Ricotta
  • 20 gram pijnboompitten
  • 2 eieren
  • 50 ml melk / light kookroom
  • 1 el paneermeel/ bloem
  • Peper en zout naar smaak
  • Verder nodig: 1 kleine springvorm
Bereidingswijze:
  1. Haal het filodeeg uit de diepvries en laat het in de folie of in een vochtige theedoek ontdooien (zo voorkom je uitdroging waardoor het deeg sneller gaat scheuren).
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  3. Snipper de ui en knoflook en fruit dit 1 min. in een koekenpan met 1 el olie of vloeibare boter. Voeg na 1 min. ook de spinazie toe.
  4. Bekleed de springvorm volledig met bakpapier en bedek deze vervolgens met de vellen filodeeg. Bestrooi daarna de bodem met de paneermeel/ bloem.
  5. Kluts de eieren met een scheutje melk los in een mok en voeg de helft van de Ricotta toe.
  6. Haal het spinaziemengsel van het vuur en voeg het eiermengsel toe. Schep dit geheel daarna in de springvorm.
  7. Gebruik de resterende Ricotta als bovenstaande laag van de quiche. Hij is klaar om de oven in te gaan. Bak de quiche in totaal 25 minuten. De laatste 5 minuten voeg je de pijnboompitten toe.