Ingrediënten voor 2 personen:
- 5 vellen filodeeg (± 110 gram)
- 450 gram bladspinazie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram Ricotta
- 20 gram pijnboompitten
- 2 eieren
- 50 ml melk / light kookroom
- 1 el paneermeel/ bloem
- Peper en zout naar smaak
- Verder nodig: 1 kleine springvorm
Bereidingswijze:
- Haal het filodeeg uit de diepvries en laat het in de folie of in een vochtige theedoek ontdooien (zo voorkom je uitdroging waardoor het deeg sneller gaat scheuren).
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Snipper de ui en knoflook en fruit dit 1 min. in een koekenpan met 1 el olie of vloeibare boter. Voeg na 1 min. ook de spinazie toe.
- Bekleed de springvorm volledig met bakpapier en bedek deze vervolgens met de vellen filodeeg. Bestrooi daarna de bodem met de paneermeel/ bloem.
- Kluts de eieren met een scheutje melk los in een mok en voeg de helft van de Ricotta toe.
- Haal het spinaziemengsel van het vuur en voeg het eiermengsel toe. Schep dit geheel daarna in de springvorm.
- Gebruik de resterende Ricotta als bovenstaande laag van de quiche. Hij is klaar om de oven in te gaan. Bak de quiche in totaal 25 minuten. De laatste 5 minuten voeg je de pijnboompitten toe.