Kwarkbol

Kwarkbol eiwitrijk
Ingrediënten
  • 150 gr volkorenmeel 
  • 100 gr bloem
  • 250 gr magere Franse kwark
  • 175 gr Sultana rozijnen (of een combinatie met gedroogde abrikozen) 
  • 2 eieren 100 gram
  • 30 gr suiker
  • 10 gr boter (vloeibaar) 
  • 10 gr bakpoeder
  • 5 gr zout
  • 1 scheut vanille aroma 
Bereidingswijze:
  • Doe de rozijnen in een schaaltje en giet er gekookt water over tot ze onder staan. Laat ze 10 minuten staan. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Maak ondertussen het beslag met het volkorenmeel, de bloem, het bakpoeder en meng dit samen met de suiker, vanille aroma, kwark, eieren, boter en het zout in een kom. Schep het geheel goed door elkaar tot je 1 egale massa hebt.
  • Laat de rozijnen (en evt. Abrikozen goed uitlekken) in een zeef. 
  • Voeg de gewelde rozijnen (en evt. Abrikozen) toe en kneed nogmaals goed door, tot de rozijnen mooi door het deeg verdeeld zijn
  • Bekleed de springvorm met bakpapier en leg het deeg in.
  • Zet de kwarkbol in de oven en bak in 40 minuten gaar en goudbruin. 
  • Haal de kwarkbol uit de oven, verwijder de springvorm en zet de kwarkbol op een rooster.

 

Variatietip: Voeg ook eens 40 gram walnoten en 1 theelepel sesamzaad toe samen met het gedroogde fruit.