Poke bowl

poke bowl
Ingrediënten voor 1 poke bowl:
  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 50 gram zalm (rauw)
  • 1/3 avocado
  • 50 gram sojabonen (diepvries)
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • 1 wortel (juliene gesneden)
  • 40 gram zeewier 
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 el sojasaus
Bereidingswijze:
  1. Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Voor een meer plakkeriger rijst heb je maar weinig water nodig en is het goed de rijst na het koken 8 minuten te laten staan met een deksel op de pan.
  2. Kook de sojabonen gedurende 2-3 minuten op laag vuur
  3. Rasp de wortel met een rasp of mandoline indien je geen julienne reepjes gekocht hebt. 
  4. Snijd de zalm, paprika en rode ui in kleine stukjes.
  5. Eventueel kun je de zalm even bakken in een pan met bv. 1 kleine theelepel sojasaus
  6. Schep de rijst in een kom en serveer met de zalm, sojabonen, groente, zeewier en top af met het sesamzaad
  7. Maak op smaak met de sojasaus
  8. Smakelijk eten! 
  • Variatietips: Kies ook eens voor fijn gesneden komkommer, rode kool, lente ui of radijs
  • Wist je dat het goed is om extra omega 3 te eten? Dit helpt o.a. preventief tegen ziekte, het ontwikkelen van ontstekingen in het lichaam en beschermd onze bloedvaten. Helaas  krijgen we hier veel te weinig van binnen. Naast vette vis, zoals zalm, zit omega 3 ook in walnoot en lijnzaad (oliën).